Om oss

Leira Camping og Hyttesenter er en ferieplass med historie tilbake over 50 år.

Campingen ble grunnlagt av Anne Marie og Knut Per Berg tilbake i 1961. Til å begynne med var det ei utleiehytte og deler av slåttemarka på Berg gård som ble brukt av turistene. Området lå inntil jernbanen og hadde Leiraelva rennende forbi. Den opprinnelige plassen er i dag AMFI Valdres. Jan Slette kjøpte deler av campingplassen i flere omganger fra 70 tallet frem til Storsenteret åpnet i 2001.

Campingen ble utvidet i 1976 til å inneholde 10 nye familiehytter og ett topp moderne sanitærbygg. Resepsjonen ble bygd i 1981. Fra 1976 til 1999 ble plassen driftet av familien Berg i fellesskap. Eivind og Marit Kavli Berg hadde styringen, mens besteforeldre og barnebarn hjalp til der det var behov. Fra 1988 til 1996 drev familien også bensinstasjon på Fagernes.

I 1999 overtok den ene sønnen til Marit og Eivind, Lars Tore driften av plassen. Frem til da hadde plassen vært stengt om vinteren. Etter overtakelsen ble campingen drevet på helårsbasis. Plassen ble utvidet og vi fikk inn mange nye helårscampere som ville bruke campingvogna hele året. Det var nå blitt til en helårs arbeidsplass. Driften gikk bra og overskuddet gikk til stadig nye prosjekter og utvidelser. Ønskene fra gjestene ble høyere og høyere, så både WIFI og kabel-tv anlegg ble kjøpt inn og kabler ble gravd på kryss og tvers av hele området.

Vinteren 2006/2007 startet vi med fornyelse av sanitæranlegg. Anlegget ble helt nytt med romslige familierom og alle tenkelige fasiliteter. Flislagt fra vegg til tak og med en standard som ble lagt merke til. Dette anlegget har fungert veldig bra og er fortsatt moderne, snart 10 år etter.

I 2010 startet byggingen av leilighetsbygget. Bygget ble reist over sanitæranlegget. Dette stod ferdig til Påsken samme år. 4 nye leiligheter med to soverom og alle tenkelige finesser. To soverom, kjøkken og bad. Egen balkong med kveldssol. Samme år ble marinaen etablert. Egenkonstruert bryggeanlegg med plass til 40 båter ble bygget. Samme år startet vi utfyllingen i Leiravika. Ca. 40.000 m2 med stein er kjørt til for å fylle ut de 6.000 m2 ekstra som campingen i dag.

I 2013 overtok vi ansvaret for nabobedriften. Strandefjorden Fritidspark. Etter avtale med grunneier driver vi begge turistbedriftene under samme navn på sjette sesongen.

Leira Camping og Hyttesenter omfatter i dag totalt 25 hytter og 5 leiligheter. Vi har overnatting i mange kategorier. Fra det ganske enkle til full standard. Campingen har i dag egen kro med alle rettigheter. Badestranda på campingen er Valdres fineste ! Der har vi egen strandkiosk med enkel servering. Fra og med sesongen 2015 starter vi opp med noen arrangementer på brygga. Pr. i dag er det 3 ansatte på full tid og ca. 10 ansatte i hovedsesongen.

Vi er stolte av våre ansatte og vårt reiselivsprodukt. Vi får mye gode tilbakemeldinger fra kunder og det inspirerer til å fortsette utviklingen av plassen. Noen av kundene trives så godt at de har feriert her i over 30 år sammenhengende.

Velkommen til oss på Leira Camping og Hyttesenter!